Almere City verliest ook met grote cijfers van Roda JC

ALMERE • Vr 14 januari 2022 | 21:52 • Vrijdag 14 januari 2022 | 21:52

Almere City FC heeft ook de tweede wedstrijd onder de nieuwe trainer Alex Pastoor met grote cijfers verloren. Na de 5-1 nederlaag van afgelopen maandag bij Jong PSV was Roda JC vrijdagavond in Almere met 0-4 te sterk voor de thuisploeg. Bij rust leidden de Limburgers al met 0-3 in het Yanmar stadion.

Almere City begon dramatisch aan de eerste thuiswedstrijd van het jaar: binnen 2 minuten kwamen de gasten al op voorsprong. Patrick Pflucke mocht ongestoord voorgeven vanaf links en in het centrum mocht Roda spits Dylan Vente totaal ongedekt de 0-1 achter doelman Agil Etemadi werken. Vervolgens had Almere City veel balbezit, maar wist de ploeg van Alex Pastoor geen grote kansen te creeren. Roda JC was in de counter wel een aantal keren gevaarlijk en na 33 minuten verdubbelden de Limburgers de voorsprong via Bryan Limbombe, die doelman Etemadi wist te verrassen in de korte hoek: 0-2. Vlak voor rust strooide Roda JC nog meer zout in de Almeerse wonden: Limbombe profiteerde van slordig balverlies van debutant Joey Jacobs: 0-3.

In de eerste minuut van de 2e helft leek Limbombe Roda ook snel naar 0-4 te schieten, maar deze goal werd ten onrechte afgekeurd (vanwege buitenspel). Twee minuten later kreeg Roda JC opnieuw een goede kans op de 0-4 via Dylan Vente, maar hij stuitte van dichtbij op keeper Etemadi. De bal had eigenlijk op de stip gemoeten, omdat Vente door Joey Jacobs vol op zijn enkel werd getrapt bij die actie. De wedstrijd kabbelde vervolgens voort: Almere City wist alleen nog via invaller Thijmen Wildeboer nog een goede kans te creeren. In de slotfase bepaalde Dylan Vente na een rake kopbal uit een corner de eindstand op 0-4.