City FC wil stadion weer openen voor publiek

ALMERE • Di 18 januari 2022 | 16:52 • Dinsdag 18 januari 2022 | 16:52

Clubs uit het betaalde voetbal, waaronder Almere City FC, zijn voorbereidingen aan het treffen om hun stadions weer open te stellen voor supporters. De profclubs zijn het spelen zonder publiek zat en willen, als het kabinet volgende week dinsdag geen versoepelingen aankondigt, eind januari demonstratief de stadionspoorten weer open gooien.

De clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie kwamen afgelopen weekeinde al met een gezamenlijk statement. "Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen", was de boodschap. In het statement kondigen ze aan "demonstratief" hun stadions te openen als het kabinet tijdens de volgende persconferentie op 25 januari, vasthoudt aan het verbod op publiek bij sportwedstrijden.

Mocht het kabinet geen versoepelingen aankondigen, dan wil Almere City FC tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar van zondag 30 januari publiek toelaten in het Yanmar stadion. Directeur John Bes overlegt hier binnenkort over met waarnemend burgemeester Ank Bijleveld van Almere. De CDA-politica werd onlangs in Almere aangesteld als opvolger van Franc Weerwind, die minister voor Rechtsbescherming is geworden in het kabinet-Rutte IV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel