City FC in slotfase onderuit bij De Graafschap

ALMERE • Vr 21 januari 2022 | 19:51 • Vrijdag 21 januari 2022 | 19:51

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen De Graafschap schlemielig verloren. Het duel leek te eindigen in een 0-0 gelijkspel, maar in de 90e minuut wist de thuisploeg via invaller Giovanni Korte de wedstrijd alsnog naar zich toe te trekken. Doordat FC Dordrecht de uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht wél overtuigend wist te winnen, zijn de Almeerders nu de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft viel er voor de neutrale toeschouwer zeer weinig te genieten op De Vijverberg. De Graafschap had veel balbezit, maar wist nauwelijks gevaarlijk te worden tegen een gedegen verdedigend Almere City FC. Het spel lag ruim 7 minuten stil in de eerste helft, nadat supporters van de thuisploeg het stadion waren binnen gedrongen voor een protestactie. Ze protesteerden tegen het feit dat er nog altijd geen publiek bij de wedstrijden aanwezig mag zijn, vanwege de corona-maatregelen. Er was onder meer een spandoek met de tekst: De maat is vol. Geef supporters hun club terug. En ook: Handel naar de feiten. Een stadionbezoek is veilig. Na een kort gesprek met de directie verlieten de fans de tribunes. Ook na deze actie wisten beide ploegen nauwelijks gevaarlijk te worden voor rust.

In de 2e helft kwam spits Thijmen Wildeboer voor Jonas Arweiler binnen de lijnen bij Almere City. De Almeerders kwamen prima de kleedkamer uit: 5 minuten na rust kreeg de ploeg een uitgelezen kans om op voorsprong te komen: Lance Duijvestijn schoot op aangeven van Bram van Vlerken van dichtbij in het zijnet. Na iets meer dan een uur kreeg City opnieuw een goede kans op de 0-1: Thijs van Leeuwen schoot van de rand van de zestien een metertje naast. Ook in het vervolg van de 2e helft was de ploeg van Alex Pastoor veel dreigender dan de thuisploeg, maar vlak voor tijd dompelde invaller Giovanni Korte de Almeerders 'tegen alle verhoudingen in' alsnog in rouw: 1-0.

Wedstrijdverloop:

90. Graafschap scoort vlak voor tijd de 1-0 via invaller Giovanni Korte.

83. Invaller Lieftink schiet rakeling naast namens de thuisploeg.

78. Helstrup vervangt Leeuwin bij Almere City

71. Bouyaghlafen komt bij Almere City in de ploeg voor Alhaft.

64. Drie dubbele wissel bij De Graafschap.

61. Weer een goede kans voor Almere: Thijs van Leeuwen schiet met zijn rechter een meterje naast.

55. Geel voor Graafschap verdediger Van der Pavert na een overtreding op Wildeboer.

51. Wat een kans voor Almere: Lance Duijvesteijn schiet op aangeven van Bram van Vlerken van dichtbij in het zijnet.

46. Thijmen Wildeboer is bij Almere City in de 2e helft in de ploeg gekomen voor Jonas Arweiler.

Rust: 0-0

45 + 3 Duijvestijn krijgt geel Hij wordt aangekeken op een overtreding op een Achterhoeker, die zelf struikelt.

45+2 Lelieveld schiet van dichtbij ver naast namens de thuisploeg.

45. 7 minuten extra tijd worden toegevoegd aan de 1e helft vanwege de protestactie.

41. Vrije trap De Graafschap op rand zestien: Lelieveld schiet in de Almeerse muur.

36. Nadat spel 7 minuten heeft stilgelegen, verlaten de Graafschap supporters het stadion weer.

29. Graafschap supporters houden spandoeken omhoog en zingen liederen:

28. Graafschap supporters komen geruisloos het stadion in voor een protest actie

22. FC Dordrecht staat met 0-2 voor bij Jong FC Utrecht en dus is Almere City FC nu virtueel hekkensluiter.

12. Almere gevaarlijk na een counter: schot van Alhaft wordt uiteindelijk tot corner verwerkt.

10. Eerste gevaar komt namens de thuisploeg: Gravenberch wordt vrijgespeeld op de rand van de zestien, maar zijn schot wordt vervolgens geblokt door centrale verdediger Joey Jacobs van Almere City.