Almere City teleurgesteld over versoepelingen

ALMERE • Di 25 januari 2022 | 21:56 • Dinsdag 25 januari 2022 | 21:56

Profvoetbalclub Almere City FC heeft met gemengde gevoelens gereageerd op de versoepelingen met betrekking tot het betaalde voetbal. Dinsdagavond werd tijdens de persconferentie bekend dat er vanaf komend weekend weer (gedeeltelijk) publiek aanwezig mag zijn in de voetbalstadions.

De clubs moeten echter aan strenge voorwaarden voldoen om weer fans te verwelkomen: "Voor voetbalstadions en andere buitensportlocaties geldt een verplichte zitplaats en anderhalve meter afstand. Dat betekent dat de stadions voor een derde kunnen worden gevuld en natuurlijk is het dan de bedoeling dat de fans goed verspreid over het stadion zitten", zei Rutte over de voetbalstadions. Om toegang te krijgen tot de stadions is bovendien een geldige QR-code verplicht. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve test zijn.

De voetbalclubs, waaronder Almere City FC, zien echter te weinig perspectief in de versoepelingen. Volgens de clubs is een bezetting van 1/3 van de stadioncapaciteit veel te mager. Ze zeggen dat de beperkte versoepelingen niet uit te leggen zijn aan de supporters. "Het vergroot de onrust onder de achterban en bovendien kost het de clubs weer handen vol met geld", is te lezen in een statement van de clubs samen met de KNVB, de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie.

De stadions in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zijn sinds 12 november gesloten. De KNVB stelde onlangs dat 'de rek er volledig uit is' en berekende dat de clubs in het betaald voetbal 155 miljoen euro minder omzet hadden door de coronapandemie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel