SV Urk verslaat Genemuiden en pakt koppositie

URK • Za 26 februari 2022 | 17:05 • Zaterdag 26 februari 2022 | 17:05

De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag de topper in de Hoofdklasse B tegen koploper SC Genemuiden met 3-1 gewonnen. Bij de rust was de stand met 1-1 nog in evenwicht.

De Urkers kwamen in de vijftiende minuut op voorsprong. Een afstandsschot van Lucas Nagel werd met succes van richting veranderd door spits Hessel Snoek. Op slag van rust kwamen de gasten langszij. Een overtreding van Riekelt Jan Brands op Genemuiden-aanvaller Lars Miedema in het strafschopgebied leverde de gasten een penalty op. Deze werd binnengeschoten door Osama Ben Kaddour, al zat Urk-keeper Richard Strijker er nog met de vingertoppen aan.

Na de pauze bleven de Urkers de aanval zoeken. Na iets minder dan een uur spelen leverde dat succes op. Riekelt Jan Brands schoot de bal hard in de linker kruising. Vijf minuten voor tijd zette Klaas Romkes met een rake kopbal de 3-1 eindstand op het scorebord.

Door de overwinning is SV Urk de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B.

Flevo Boys wint ook
In dezelfde klasse ging Flevo Boys op bezoek bij Eemdijk. De Emmeloorders wonnen in Bunschoten met 3-2 van de nummer twee uit de Hoofdklasse.