De sportpassie van wethouder Schoone

LELYSTAD • Zo 27 februari 2022 | 13:55 • Zondag 27 februari 2022 | 13:55

Wethouder Jack Schoone (Leefbaar Lelystad) van gemeente Lelystad is vooral trots dat in coronatijd binnensportverenigingen gebruik konden maken van sportaccommodaties van buitensportclubs.

Schoone zegt dat die samenwerking is voortgekomen uit het Sportplatform Lelystad. Het platform wil graag een verbindende factor zijn tussen sportaanbieders en de gemeente Lelystad.

De komende tijd na de verkiezingen is er volgens Schoone nog genoeg werk aan de winkel op het gebied van sport in de stad. Er moet een duidelijke sportvisie komen waarin er veel aandacht is voor ouderen. "Dat is heel belangrijk, want er is toch een stukje vergrijzing in de stad", zegt de wethouder. Verder moet er worden gewerkt aan accommodaties in Lelystad. Schoone geeft als voorbeeld dat er gekeken moet worden of voetbalclub Batvia'90 nog wel op de juiste plekt in de stad ligt.

Over ruim twee weken worden de gemeenteraadsverkiezingen gehouden. In serie van zes afleveringen richten we de camera op de wethouders die de afgelopen vier jaar sport in de portefeuille hadden. Vandaag wethouder Jack Schoone van Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel