Bondscoach Afghanistan wordt coach beloftenploeg Almere City

ALMERE • Do 17 maart 2022 | 20:10 • Donderdag 17 maart 2022 | 20:10

Anoush Dastgir is de nieuwe trainer van het beloftenelftal van Almere City FC (O21). De 32-jarige oefenmeester deelt dit lopende seizoen de verantwoordelijkheden nog met Hedwiges Maduro in verband met contractuele verplichtingen bij de zaterdag hoofdklasser V.V. DUNO. Vanaf volgend seizoen is Dastgir alleen hoofdverantwoordelijk voor het beloftenteam, dat onlangs kampioen werd van de eredivisie.

Dastgir kwam op jonge leeftijd als Afghaanse asielzoeker naar Nederland en begon als voetballer bij GVV '57 in Grave. Hij doorliep de jeugdopleidingen van N.E.C. en VVV-Venlo en maakte bij de Venlonaren zijn debuut. In meerdere periodes kwam hij uit voor Sportclub N.E.C.. Dastgir speelde in 2015 en 2016 bovendien in totaal zes wedstrijden voor het Afghaans voetbalelftal, het land waar hij sinds 2018 ook bondscoach van is.

De Nederlandse Afghaan is verheugd om bij Almere City FC aan de slag te gaan: "De Academy van Almere City FC staat hoog aangeschreven in Nederland en de O21 heeft de afgelopen tijd laten zien waarom het die status heeft verworven. Het wordt het eerste profteam, waar ik mee aan de slag ga en ik verheug me op het feit dat ik nu elke dag bezig kan zijn met voetbal", aldus Dastgir op de website van Almere City.

Algemeen directeur John Bes is erg verheugd met de komst van de Afgaanse trainer: "Anoush heeft op ons een uitstekende indruk gemaakt met zijn bijzondere verhaal en zijn torenhoge ambities. Hij vertegenwoordigt alle kernwaarden van onze club en wij hebben er dan ook alle vertrouwen in dat deze jonge en ambitieuze trainer onze grootste talenten verder ontwikkeld", aldus John Bes op de clubwebsite.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel