Almere City wint eenvoudig bij MVV en blijft koploper in vierde periode

ALMERE • Zo 27 maart 2022 | 14:32 • Zondag 27 maart 2022 | 14:32

Almere City FC heeft zondagmiddag de uitwedstrijd tegen MVV eenvoudig gewonnen. In Maastricht was de formatie van Alex Pastoor met 0-3 te sterk voor de Limburgers. Het was alweer de vierde zege op rij voor de Almeerders, die aan kop gaan in de 4e periode met 12 punten uit 4 gespeelde wedstrijden.

Almere City was dreigender in de eerste fase van de wedstrijd zonder tot grote uitgespeelde kansen te komen. Het venijn zat echter in de staart in de eerste helft: vijf minuten voor rust zette Ilias Alhaft de Almeerders namelijk op weegaloze wijze op voorsprong na een snelle counter: hij vuurde de bal van buiten de zestien snoeihard via de onderkant van de lat binnen: 0-1. Op slag van rust verdubbelde Almere City de voorspong via opnieuw Alhaft: deze keer wist hij met een actie over links doelman Matthys te verschalken in de verre hoek. Deze 0-2 was ook de ruststand in Maastricht.

In de 2e helft gingen de Almeerders op zoek naar de 0-3 en waren ze aanvankelijk dichtbij die derde treffer via onder andere goede kansen voor Lance Duijvestijn. Na een uurtje spelen moest de formatie van Pastoor verder zonder centrale verdediger Ramon Leeuwin, nadat hij geblesseerd was geraakt. Invallers Jonas Arweiler, Bradly van Hoeven en Thijs van Leeuwen kregen vervolgens goede kansen op de 0-3, maar verzuimden allen de score verder uit te bouwen. Vlak voor tijd kopte Duijvestijn ook nog eens op de lat namens de Almeerders. In de extra tijd bepaalde spits Jonas Arweiler de eindstand alsnog op 0-3.

Almere City FC probeert zich via de 4e periode alsnog te plaatsen voor de play-offs. Maar de weg is nog lang: er zijn nu 4 wedstrijden gespeeld in die laatste periode en er volgen nog 6 lastige wedstrijden. Te beginnen komende vrijdag met een thuiswedstrijd tegen topploeg Excelsior, dat derde staat in de Keuken Kampioen Divisie.

Wedstrijdverloop:

95. Einde wedstrijd: Almere City wint met 0-3 in Maastricht.

93. GOAL: Jonas Arweiler brengt de 0-3 op het bord

91. Sven Blummel raakt de paal

90. Invaller Thijs van Leeuwen krijgt weer een grote kans.

84. Lance Duijvestijn kopt op de lat, Almere blijft maar kansen missen.

75. Almere City vergeet echt verder uit te lopen: grote kansen voor invallers Van Hoeven en Van Leeuwen.

71. Spits Jonas Arweiler krijgt direct een dikke vette kans, maar faalt.

70. Pastoor brengt een nieuwe voorhoede in het veld 20 minuten voor tijd.

62. Almere City moet verder zonder centrale verdediger Ramon Leeuwin, die geblesseerd is geraakt.

62. Sven Blummel is gevaarlijk namens de thuisploeg, maar doelman Nordin Bakker kan redding brengen.

57. Een volley van City aanvoerder Tim Receveur kan worden gekeerd door MVV goalie Matthys.

56. Almere dichtbij de 0-3: Lance Duijvestijn wordt aangespeeld op de rand van de zestien, draait, schiet en ziet de keeper zijn inzet uit de hoek tikken

50. MVV'er Keulen wordt op de bon geslingerd na een overtreding op Pouwels.

49. MVV is direct gevaarlijk in de 2e helft: Nordin Bakker tikt de inzet van Limburger Mitchel Keulen echter goed uit de korte hoek

Rust : 0-2

45 + 1 Direct na de 0-2 krijgt Lance Duijvestijn de kans op 0-3 maar Matthys kan redding brengen. Almere claimt een penalty, omdat Duijvestijn ook hard onderuit werd geschoffeld.

45. GOAL: Almere City verdubbelt de voorsprong via opnieuw Ilias Alhaft: 0-2

39. GOAL Almere City FC: Ilias Alhaft schiet op weergaloze wijze de 0-1 binnen voor de Almeerders ! Wat een goal ! Alhaft vuurt de bal na een snelle counter snoeihard onderkant lat binnen!

32. Schotpoging van Almere City linksback Thomas Poll gaat ruim naast de goal van MVV.

19. Eerste kans van de wedstrijd is voor Almere City: topscorer Lance Duijvestijn ziet zijn inzet gekeerd door de voet van MVV doelman Matthys, in de nastoot mag Receveur aanleggen, maar zijn schot belandt simpel in de handschoenen van Matthys.

15. De wedstrijd moet nog op gang komen in Limburg: aftastende openingsfase zonder kansen.