Batavia'90 wint stadsderby bij Unicum

LELYSTAD • Za 2 april 2022 | 21:15 • Zaterdag 2 april 2022 | 21:15

In de 2e klasse G van het district Oost heeft Batavia'90 zaterdagmiddag de stadsderby bij vv Unicum gewonnen. Op sportpark Schouw in Lelystad waren de gasten uiteindelijk met 0-1 te sterk.

In de eerste helft kwam Batavia'90 op voorsprong door een benutte starfschop van Samir Merraki na 27 minuten spelen. Batavia kreeg 10 minuten later opnieuw een penalty, maar dit keer schoot Merraki hoog over. In de 2e helft was Unicum nog dichtbij de gelijkmaker via aanvaller Quincy van der Leuv, maar hij raakte de lat.

Door de overwinning blijft Batavia'90 derde en blijft de ploeg in de race om het kampioenschap van deze 2e klasse G. De achterstand op de nummer 2 van de ranglijst ASV Dronten (dat zaterdag met 0-3 won bij VSCO'61) is nog altijd 3 punten. De achterstand op koploper Veensche Boys is nog altijd 4 punten. Unicum haakt door de nederlaag voorlopig af in de titelstrijd.