Winst SV Urk, verlies Flevo Boys

FLEVOLAND • Za 9 april 2022 | 16:57 • Zaterdag 9 april 2022 | 16:57

In de Hoofdklasse B heeft SV Urk zaterdagmiddag op eigen veld met 1-0 van asv De Dijk gewonnen. Op sportpark De Vormt was de ploeg van Gertjan Karsten met 1-0 te sterk voor de ploeg uit Amsterdam. De enige goal van de wedstrijd viel voor rust en kwam op naam van Lucas Tol.

Flevo Boys verloor zaterdagmiddag in diezelfde Hoofdklasse B met 2-1 bij SV Berkum. De Emmeloorders kwamen in de 1e helft nog wel op voorspong via een goal van spits Yumé Ramos. Vlak na rust kwam de thuisploeg uit een vrije trap op gelijke hoogte. 20 minuten voor tijd moest Flevo Boys verder met 10 man, nadat Mark Reussing zijn tweede gele kaart kreeg. Drie minuten voor tijd wist SV Berkum uiteindelijk de winnende goal te maken.

Door de overwinning op asv De Dijk heeft SV Urk goede zaken gedaan in de top van de ranglijst. Omdat koploper SC Genemuiden (1-1 bij DETO) en de nummer 2 RKAV Volendam ( 0-0 bij HZVV) beide gelijk speelden heeft SV Urk nu als de nummer 3 nog maar 3 punten achterstand op koploper SC Genemuiden en slechts één punt achterstand op RKAV Volendam. Flevo Boys vinden we terug op plek 8 van de ranglijst.