SV Urk koploper en ook winst voor Flevo Boys

EMMELOORD • Za 23 april 2022 | 17:13 • Zaterdag 23 april 2022 | 17:13

De Flevolandse hoofdklassers hebben zaterdag hun competitieiwedstrijden allebei gewonnen. SV Urk was in Buitenpost met 0-1 te sterk voor de Friezen. Omdat koploper Genemuiden verloor op bezoek bij ASV De Dijk is Urk nu de nieuwe koploper in de Hoofdklasse B. Flevo Boys won een duel in de middenmoot op eigen veld met 3-1 van HZVV.

De Emmeloordse hoofdklasser kwam in de zeventiende minuut eerst nog op achterstand. Sander Dzemidzic zette na een snelle aanval met een gericht schot in de hoek de gasten op voorsprong. De gelijkmaker liet niet lang op zich wachten, want een minuut later maakte Frits Dantuma met een schitterende volley de gelijkmaker voor Flevo Boys. De Emmeloorders kwamen vijf minuten voor rust op voorsprong door een kopbal van spits Yumé Ramos.

Na de pauze in de 70e minuut kreeg Jan Hup van HZVV na een overtreding de rode kaart waardoor HZVV de wedstrijd moet uitspelen met tien man. Tien minuten voor tijd wordt het 3-1 voor de Emmeloorders door een eigen doelpunt van HZVV.

De Emmeloorders spelen volgende week een uitduel. Dan gaat de ploeg op bezoek bij RKAV Volendam.