Hockeymannen boeken belangrijke zege op HIC

ALMERE • Zo 8 mei 2022 | 19:59 • Zondag 8 mei 2022 | 19:59

De eerste mannenploeg van de Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag een belangrijke zege geboekt met het oog op lijfsbehoud in de promotieklasse, het één na hoogste landelijke niveau. Concurrent HIC uit Amstelveen werd op Sportpark Klein Brandt in Almere met 2-1 verslagen.

De thuisploeg kwam in het tweede kwart op voorsprong door een wonderschone treffer van Joep Troost. Hij schoot de bal 'uit de draai' snoeihard in de kruising. In de slotseconden van het derde kwart kregen de gasten uit Amstelveen een strafcorner, die vervolgens verzilverd werd door Allard van Heemstra.

Weer Troost
In het vierde en laatste kwart kwam Almere weer op voorspong na een mooie starfcorner variant, die uiteindelijk door Joep Troost werd binnengeschoten. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg HIC wederom een strafcorner, maar die werd geblokt en zo eindigde deze belangrijke wedstrijd in een 2-1 overwinning voor de Almeerders.

Door de zege zet de ploeg van het trainersduo Arjan Jolie / Bart van der Wolf een belangrijke stap richting rechtstreeks lijfsbehoud in deze promotieklasse. De Almeerders staan met nog drie wedstrijden te spelen op plaats 7 van de ranglijst met 22 punten uit 19 gespeelde wedstrijden. Het verschil met plaats 10, die verplicht tot het spelen van play-outs, bedraagt nu 6 punten.