Teun Jacobs van Almere City naar Willem II

ALMERE • Di 17 mei 2022 | 12:34 • Dinsdag 17 mei 2022 | 12:34

Willem II heeft in Teun Jacobs een nieuwe technisch directeur gevonden. De 38-jarige Jacobs is afkomstig van Almere City FC, waar hij vanaf begin 2020 technisch manager was. Jacobs volgt in Tilburg Joris Mathijsen op, die begin maart op non-actief werd gesteld. Willem II degradeerde zondag tijdens de laatste speelronde van de Eredivisie naar de Keuken Kampioen Divisie.

Begin februari werd bekend dat Jacobs aan het einde van het seizoen moest vertrekken bij Almere City FC. Die conclusie werd door club en Jacobs getrokken na diverse evaluatiegesprekken. De Brabander is inmiddels in Almere opgevolgd door de nieuwe technisch directeur Johan Hansma.

Jacobs begon in januari 2020 aan zijn klus bij Almere City FC. Hij kwam destijds over van de KNVB, waar hij een managementfunctie Technische Zaken bekleedde. De prestaties van het eerste team waren tijdens het dienstverband van Jacobs zeer wisselend. Tijdens het vorige seizoen 2020-2021 was Almere City FC tot de allerlaatste speeldag in de race voor directe promotie naar de Eredivisie. Dit seizoen eindigde Almere City op een zeer teleurstellende 14de plaats van de Keuken Kampioen Divisie. Voor het eerst sinds 2015 liepen de Almeerders deelname aan de play-offs mis.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel