Damtalent Matheo Boxum vertrekt naar Nederlandse topclub

EMMELOORD • Za 21 mei 2022 | 15:06 • Zaterdag 21 mei 2022 | 15:06

Matheo Boxum uit Emmeloord gaat een nieuwe stap zetten in zijn nog prille carrière. Het 12-jarige damtalent gaat vertrekken bij zijn club Damkring Emmeloord. Hij gaat spelen voor Hijken DTC in Drenthe.

Boxum: "Het is een club die speelt in de ereklasse. Dat kun je vergelijken met de eredivisie bij voetbal. Het is het hoogste niveau in Nederland. Misschien dat ik wel meer ga verliezen in de ereklasse, maar daar leer ik weer veel van, waardoor ik mijn spel kan verbeteren."

'Goede stap'
Volgens Bart Jonker van Damkring Emmeloord is het een goede stap die Matheo Boxum zet: "Hij is twaalf jaar en bij ons de sterkste. Hij moet meer weerstand hebben. Hijken DTC damt op het hoogste niveau en daarom ontwikkelt hij zich daar beter dan bij ons."

Het afscheid van Damkring Emmeloord gaat volgens Matheo Boxum wel een beetje pijn doen: "Ja, toch wel. Het is de club waar ik een aantal jaren heb gespeeld. Ik ken ook alle mensen en het is er altijd gezellig, dus het is wel een grote stap."

Analyseren met de wereldkampioen
Boxum kent ook al wel een paar mensen van zijn nieuwe club. Een van hen is wereldkampioen Roel Boomstra. Boxum: "Ik hoop met hem na de partijen wat te kunnen analyseren. Dat zou fijn zijn. Hij kan mij spelsystemen uitleggen. Daar leer ik heel veel van. Het is uiteindelijk mijn bedoeling om ook zo goed te worden als Boomstra. Dat zou wel leuk zijn!"

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel