ASV Dronten blijft op kampioenskoers

DRONTEN • Za 21 mei 2022 | 17:42 • Zaterdag 21 mei 2022 | 17:42

De voetballers van ASV Dronten hebben zaterdag in de tweede klasse een thuisduel tegen OWIOS gewonnen. De ploeg van trainer Patrick Posthuma was met 3-0 te sterk voor de nummer acht uit de competitie. Bij de rust stonden de Drontenaren met 1-0 voor. Met nog twee duels te gaan en drie punten voorsprong op de concurrentie hebben de Drontenaren een grote stap gezet op weg naar het kampioenschap in de tweede klasse G.

De Drontenaren kregen in de eerste helft enkele mogelijkheden en waren op basis van het veldspel de bovenliggende partij. De tegenstander uit Oldebroek werd twee keer gevaarlijk door afstandsschoten. In de blessuretijd van de eerste helft kwamen de Drontenaren op voorsprong. Na een scrimmage voor het doel was Yanick Leichtenberg ter plaatse om de bal binnen te werken.

Yordi Schols die in de tweede helft een strafschop miste maakte zijn fout goed in de 77e minuut. Hij schoof na een prachtige aanval de bal in het doel. Kevin van der Vlag bepaalde met een intikkertje in 85e minuut de eindstand op 3-0.

ASV Dronten heeft nog twee duels te gaan. De ploeg gaat volgende week op bezoek bij OVC’85 in Oosterbeek. Het laatste duel spelen de Drontenaren op 4 juni thuis tegen Renswoude.