SV Urk kiest ook in Derde Divisie voor eigen jongens

URK • Ma 6 juni 2022 | 19:12 • Maandag 6 juni 2022 | 19:12

SV Urk gaat ook volgend seizoen in de Derde Divisie geen nieuwe spelers aantrekken. Dat zegt Gert Jan Nagel, hoofd van de technische commissie.

"We betalen geen spelers en in principe gaan we geen nieuwe voetballers halen. Als iemand denkt: 'dat Urk lijkt me een mooie ploeg', dan is hij van harte welkom, maar het enige wat wij kunnen bieden is een kilometervergoeding."

SV Urk werd vorige week zaterdag in de wedstrijd tegen Berkum kampioen van de Hoofdklasse B. De ploeg promoveert nu naar de Derde Divisie waar het volgend seizoen ploegen tegen gaat komen als ACV, Harkemase Boys en Sparta Nijkerk.

De enige niet-Urker in de selectie is momenteel keeper Richard Strijker. "Hij krijgt wel een visje voor elke wedstrijd waar hij de nul houdt", lacht Nagel. "Maar dat is ludiek. Dat moet je niet als arbeidsvoorwaarden zien."

Langer onderweg
De supporter krijgt wel te maken met andere voorwaarden in de Derde Divisie. Geen wedstrijden meer in Emmeloord en Genemuiden, maar in Noord-Holland en Zeeland. "Als je een wedstrijd hebt in Hoek, ben je een dag onderweg", zegt voorzitter Dick Hellinga. "Nu is een supporter wel creatief door er een weekendje Zeeland van te maken. Maar het blijft afwachten hoeveel supporters er zijn bij die verre uitwedstrijden."

Hellinga voorziet in de Derde Divisie een lastig seizoen. "Ik denk dat je realistisch moet zijn. We gaan ons proberen te handhaven."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel