Batavia’90 verliest finale nacompetitie

LELYSTAD • Za 18 juni 2022 | 17:16 • Zaterdag 18 juni 2022 | 17:16

De voetballers van Batavia ‘90 uit Lelystad zijn er zaterdag niet in geslaagd naar de 1e klasse te promoveren. De Lelystedelingen verloren de finale van de nacompetitie met 2-1 van Hulzense Boys.

De Lelystedelingen kwamen op het neutrale terrein van OWIOS in Oldebroek in de 16e minuut nog wel op voorsprong door een doelpunt van Reduan Hammouchi. Hij schoot een afgeslagen bal laag in de verre hoek. De tegenstander uit Hulsen kwam in de 33e minuut op gelijke hoogte. Jasper de Jong schoot vanaf 20 meter met een volley de bal onhoudbaar in de hoek.

Na de pauze kregen beide ploegen kansen. Hulzense Boys wist vlak voor tijd een daarvan te benutten. Thomas Nijkamp was het goudhaantje voor de ploeg uit Hulsen. Hij zette met een rake kopbal in 85e minuut de eindstand op het scorebord.

Hulzense Boys speelt volgend seizoen in de 1e klasse. De Lelystedelingen blijven uitkomen in de 2e klasse.