Aanvaller Faïz Mattoir naar City FC

ALMERE • Ma 27 juni 2022 | 10:23 • Maandag 27 juni 2022 | 10:23

Almere City FC blijft zich roeren op de transfermarkt deze dagen.
Aanvaller Faïz Mattoir speelt de komende seizoenen voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. Hij tekent een contract voor twee seizoenen met een eenzijdige optie op een derde seizoen.

De tienvoudig international van de Comoren was eerder dit jaar nog actief op de Africa Cup waar hij met zijn land in de achtste finales verloor van thuisland Kameroen. Hij komt over van de Franse club Ajaccio dat aankomend seizoen uitkomt in Ligue 1. In het seizoen 2020-21 speelde Mattoir daar 21 duels in Ligue 2. Afgelopen seizoen speelde Mattoir op huurbasis voor Club Cholet in de Franse derde divisie. In 23 duels was hij drie keer trefzeker.

Mattoir is blij met zijn kans in Almere laat hij op de website van de club weten: "Ik houd van de Nederlandse stijl van spelen en zie dit als een unieke kans om mijzelf te ontwikkelen en beter te worden. Net zoals Almere City FC wil ik een stap hogerop."

Technisch manager Johan Hansma: "Faïz is een jonge talentvolle aanvaller met snelheid en creativiteit, die zowel rechts als linksbuiten kan spelen en ook nog als aanvallende middenvelder inzetbaar is. Hij kiest bewust voor een overstap naar Nederland. We moeten hem even de tijd gunnen om hier te wennen. Wij zijn blij dat hij voor onze club heeft gekozen.”

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel