Almere City op de buitenlandse toer 

ALMERE • Za 2 juli 2022 | 13:43 • Zaterdag 2 juli 2022 | 13:43

De selectie is van Almere City is nog niet compleet, maar de club heeft nog tot 31 augustus om nieuwe spelers vast te leggen. Tot dusverre heeft Almere City zich alleen versterkt met drie buitenlandse spelers: Anthony Limbombe, Faiz Mattoir en José Pasqual Alba Seva.

Meest opvallende naam is Anthony Limbombe. De Belgische buitenspeler, die in Nederland furore maakte bij N.E.C. Nijmegen, stond recentelijk nog onder contract bij FC Nantes in de Franse Ligue 1 (het hoogste niveau).

Limbombe heeft Champions League ervaring en werd een paar jaar geleden nog voor 8 miljoen euro door Nantes van Club Brugge gekocht. In Frankrijk kwam de 27-jarige Limbombe de laatste twee jaar nauwelijks aan spelen toe en daarom hoopt de éénvoudig Belgisch international in Almere zijn carriere een nieuwe impuls te kunnen geven.

Mattoir en Pascu
Ook de jonge talentvolle aanvaller Faïz Mattoir speelt de komende twee seizoenen voor de club uit de Keuken Kampioen Divisie. De tienvoudig international van de Comoren was eerder dit jaar met zijn land nog actief op de Africa Cup. Hij komt over van de Franse club Ajaccio dat aankomend seizoen uitkomt in Ligue 1.

De Spanjaard José Pasqual Alba Seva heeft ruime ervaring op de Nederlandse velden. De middenvelder is afkomstig van FC Dordrecht, waar hij het aflopen seizoen speelde onder oud-Almere City coach Michele Santoni. In het seizoen 2020-2021 speelde hij dertien wedstrijden in de ererdivisie voor ADO Den Haag. Het afgelopen seizoen speelde hij in totaal zevenendertig duels voor FC Dordrecht, waarin hij vijf assists gaf en één keer wist te scoren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel