Almere City FC wint in Oostenrijk oefenduel van SC Imst

ALMERE • Wo 6 juli 2022 | 20:11 • Woensdag 6 juli 2022 | 20:11

Almere City FC heeft ook de tweede oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen gewonnen. Tijdens het trainingskamp in Oostenrijk werd met 2-6 gewonnen van SC Imst, dat in de Regionalliga Tirol uitkomt. Bij rust leidde de ploeg van Alex Pastoor al met 1-3.

SC Imst kwam na 10 minuten spelen verrassend op voorsprong na een vrije trap van 30 meter. Snel daarna kwam Almere City alweer op gelijke hoogte via een goal van de nieuwe Spaanse middenvelder 'Pascu'. Binnen een kwartier zette Jeffry Purriel Almere City ook op voorsprong: 1-2. Halverwege de eerste helft bepaalde 'Pascu' met zijn tweede van de avond de ruststand op 1-3.

In de 2e helft kwam Almere City met een nieuwe ploeg binnen de lijnen. In de 53e minuut tekende spits Tijmen Wildeboer met een kopbal voor de 1-4. Twintig minuten na rust mocht de nieuwe aanwinst Faiz Mattoir zijn eerste treffer in Almeerse dienst aantekenen: 1-5. SC Imst kwam vervolgens uit een strafschop terug tot 2-5. City linksback Thomas Poll bepaalde vlak voor tijd met een afstandsschot de eindstand op 2-6.

Jordy Rullens en Jaden Pinas vielen beiden geblesseerd uit tijdens dit oefenduel. Almere City FC blijft tot komend weekeinde in Oostenrijk. Dinsdag staat het derde oefenduel van de voorbereiding op het programma: dan is promovendus Excelsior te gast in Almere.