Oud voetbalprof geniet van nieuwe baan als glazenwasser 

ALMERE • Za 16 juli 2022 | 13:00 • Zaterdag 16 juli 2022 | 13:00

Oud profvoetballer Mitchell Kappenberg uit Almere is na zijn actieve carrière niet in het bekende zwarte gat gevallen. De voormalig speler van FC Omniworld en Almere City FC heeft tegenwoordig zijn eigen glazenwassersbedrijf en geniet met volle teugen van zijn nieuwe job. Dit zegt Kappenberg in de derde aflevering van de serie 'Leven na de sport', die Omroep Flevoland in de maand juli wekelijks uitzendt.

Kappenberg rolde min of meer toevallig in zijn nieuwe job: "Op een gegeven moment na mijn actieve carrière moest ik gaan bedenken wat ik ging doen. Ik had natuurlijk geen opleiding, omdat ik altijd op het voetbal gefocust was geweest." De voetballer ging aan het werk voor Ruitenheer, het bedrijf van Oud FC Omniworld voorzitter René ter Borgh. "Ik vond dat wel leuk en zodoende ben ik uiteindelijk voor mijzelf begonnen. Ik vind het gewoon leuk om te doen, het houdt je van de straat en je bent lekker bezig."

Kappenberg speelde 110 wedstrijden voor Almere City FC in de eerste divisie en speelde daarna nog profvoetbal bij Chiangrai United in Thailand. Na zijn profcarrière kwam hij nog uit voor de amateurs van Ter Leede en Unicum uit Lelystad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel