'Almeerse Youth Games waren succes'

ALMERE • Do 21 juli 2022 | 16:57 • Donderdag 21 juli 2022 | 16:57

De Youth Games die deze week in Almere zijn gehouden zijn succesvol verlopen. Dat zegt Ingrid van Maurik van de organisatie. Het evenement dat afgelopen zondag is begonnen wordt donderdag afgesloten.

Circa 250 jeugdsporters uit Denemarken, Duitsland, Engeland en Nederland troffen elkaar deze week in Almere tijdens de Youth Games. Dat is de helft minder dan vorig jaar. Toch is Ingrid van Maurik zeer tevreden over de afgelopen week: "Het is echt een topweek. Mooi weer en alle kinderen hebben het naar hun zin gehad. We hebben geen negatieve geluiden gehoord."

Jongeren van 13 tot 16 jaar mochten meedoen met deze Youth Games. Op het programma stond roeien, atletiek, zwemmen, badminton en ook dansen. Lieke Wouters doet mee aan de musical die tijdens de afsluiting wordt opgevoerd. De 13-jarige Almeerse heeft deze week genoten van het contact met de buitenlandse jongeren en ook veel geleerd: "Het is eigenlijk heel erg leuk. Je gaat namelijk ook Engels praten. We oefenen ook samen een toneelstuk in het Engels waardoor we samen Engels praten."

Het was aanvankelijk nog wel lastig voor de organisatie om alle buitenlandse jongeren onderdak te bieden in Almere. Aan de familie van badmintonner Tieme Holstege heeft het niet gelegen. Bij hem logeerden deze week maar liefst vier buitenlandse sporters: "Bij ons logeerden drie Denen en een Duitser. Wel een zware week want het zijn lange dagen maar wel gezellig!’’

De sporters kwamen tijdens deze editie uit Almere en de partnersteden Aalborg in Denemarken, Lancaster in Engeland en Rendsburg en Rathenow in Duitsland. Deze partnersteden houden samen de Youth Games, om de vier jaar in één van de steden. De jeugdspelen zijn volgend jaar in het Engelse Lancaster.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel