Goede voorbereiding geeft selectie en staf City FC vertrouwen

ALMERE • Za 23 juli 2022 | 12:08 • Zaterdag 23 juli 2022 | 12:08

Almere City FC is bezig aan een goede voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van trainer Alex Pastoor heeft de afgelopen tijd vijf oefenwedstrijden gespeeld, waarvan er vier werden gewonnen.

Ook vrijdagmiddag won Almere City FC een oefenwedstrijd. FC Dordrecht werd met 1-0 verslagen. De goede resultaten geven trainer Alex Pastoor een goed gevoel. "Ja, een ongelofelijk goed gevoel. De energie spat er vanaf", legt Pastoor uit. "De jongens hebben lol en geven wat ze hebben. Geweldig om mee te werken."

'Op onszelf richten'
Het feit dat de Keuken Kampioen Divisie dit jaar veel sterke clubs telt, zoals Willem II, PEC Zwolle en Heracles Almelo, die overkomen uit de Eredivisie, baart Pastoor geen zorgen. "Ik denk dat de competitie daarmee alleen maar aantrekkelijker wordt. Het is lastig te zeggen hoe de kracht van onze ploeg zich verhoudt tot andere ploegen. Dat komt mede omdat de transferperiode pas na drie wedstrijden sluit. We moeten daarom onze aandacht richten op hoe we onszelf ontwikkelen."

Damian van Bruggen
Terug in de selectie van Almere City FC is Damian van Bruggen. Hij doorliep de jeugdopleiding van de club en vertrok in 2011 naar Ajax. Na een aantal clubs in binnen- en buitenland is de 26-jarige verdediger nu terug in Almere.

"Het voelt goed. Het is in het begin even omschakelen en wennen, maar na anderhalve week kom ik er steeds beter in", vertelt Van Bruggen. "Dit team heeft heel veel bereidheid en goede bedoelingen om beter te worden en wedstrijden te winnen. Dat is mij wel echt opgevallen, de drive van mijn teamgenoten."

Almere City FC speelt komende week nog oefenduels tegen Den Bosch en Ajax. Op 5 augustus is het eerste competitieduel in de Keuken Kampioen Divisie in Venlo tegen VVV.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel