City FC versterkt zich met Fransman Théo Barbet

ALMERE • Do 4 augustus 2022 | 17:53 • Donderdag 4 augustus 2022 | 17:53

Almere City FC heeft zich versterkt met Théo Barbet. De 21-jarige Fransman tekent in Almere een contract voor drie seizoenen met een optie voor nog een seizoen. Barbet die overkomt van het Kroatische NK Lokomotiva Zagreb is inzetbaar als centrale verdediger of als linksback.

De linksbenige centrumverdediger werd opgeleid bij Dijon FCO in zijn thuisland. Tot een doorbraak in Dijon kwam het niet, maar tijdens een huurperiode bij FC Bastia (waarin hij 21 wedstrijden speelde) was hij al op jonge leeftijd een vaste waarde in het hart van de verdediging. Barbet speelde daarnaast de afgelopen jaren in vrijwel alle Franse nationale jeugdelftallen en droeg in totaal 27 keer het donkerblauw van Les Bleus.

De Fransman is aangetrokken om de defensie van City FC te versterken. Trainer Alex Pastoor is blij met de nieuwe aanwinst die in de afgelopen weken op proef was bij de club. Pastoor: "Wij hebben hem op stage gehad. Wij moesten hem beoordelen. We zien bij hem goede voorwaarden om meteen te presteren, maar ook om beter te worden."

Het is nog niet zeker of Barbet tijdens de eerste competitiewedstrijd vrijdagavond in Venlo tegen VVV inzetbaar is. Pastoor daarover: "Ik ga niet over papierwerk, dus ik kan daar geen antwoord op geven. Dat wacht ik wel even af."

Pastoor kan Barbet goed gebruiken: "Het is een linksbenige verdediger. Wil hard werken. Hij heeft een hele goede oriëntatie bij het verdedigen. En ik zie ook een hele goede oriëntatie bij het aanvallen waardoor hij vaak ballen vooruit kan spelen. Hij weet de vrije man goed te vinden."

Barbet is volgens Pastoor dus een veelzijdige verdediger die op verschillende plaatsen inzetbaar is: "Op 1 september (na sluiting transferperiode, red.) weten we welke mensen er in de selectie zitten en of ze ook allemaal fit zijn. Dan moeten we misschien wel een nieuwe speelwijze verzinnen die veel beter bij de selectie past. Hij (Barbet , red.) is in ieder geval links in het centrum van de verdediging inzetbaar. Hij zou ook nog linksback kunnen. Ik denk als je links in het centrum kunt, dan kun je ook rechts in het centrum spelen."

De profs van Almere City FC beginnen vrijdagavond aan een nieuw seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De Almeerders starten met een uitduel tegen VVV Venlo. Het is dus nog onzeker of Théo Barbet dan al mee mag doen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel