City FC beleeft valse start competitie

ALMERE • Vr 5 augustus 2022 | 22:41 • Vrijdag 5 augustus 2022 | 22:41

De profs van Almere City FC zijn de competitie in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een nederlaag. De ploeg van trainer Alex Pastoor ging in Venlo tegen VVV met 3-0 onderuit. Bij de rust stonden de Flevolanders al met 2-0 achter.

City begon niet best aan het duel. Het was de thuisploeg die vanaf de eerste minuut domineerde. Dit resulteerde in de 7e minuut in de openingstreffer. Kees de Boer mocht binnen de vijf-meter de bal ongestoord binnenwerken.

Na een half uur spelen lijkt Ilias Alhaft de gelijkmaker te scoren. Na een mooie aktie schiet hij de bal langs de VVV-doelman die de bal net achter de lijn lijkt te klemmen. Het lijkt een zuiver doelpunt, maar de scheidsrechter wil daar niets van weten. Het spel gaat door en dan lijkt het erop dat Nordin Bakker een doorgebroken speler van VVV onderuit haalt in de zestienmeter. Bakker zegt zelf dat hij de speler niet gevoeld heeft. De scheidsrechter geeft hiervoor echter wel een strafschop. Oud-City-speler Sven Braken weet wel raak met dit buitenkansje. Hij schiet de strafschop onhoudbaar achter Nordin Bakker.

In de tweede helft herpakken de Almeerders zich wel. Echter levert dit geen doelpunten op. De ploeg heeft wel een veldoverwicht, maar kan niet voorkomen dat de thuisploeg ook nog een derde treffer weet te scoren via Yahcuroo Roemer.

De Almeerders spelen volgende week vrijdag de tweede wedstrijd in de competitie. Dan komt Top Oss in Almere op bezoek.