Oud-wakeboarder Denise de Haan kwam na haar sportcarrière in het zwarte gat terecht

ALMERE • Zo 7 augustus 2022 | 13:31 • Zondag 7 augustus 2022 | 13:31

Oud-wakeboardster Denise de Haan heeft het na actieve sportcarrière niet makkelijk gehad. Dat zegt ze in een aflevering van 'Leven na de sport' van Omroep Flevoland. Jaren lang stond zijn aan de top van het wakeboarden, maar in 2014 zette ze daar een punt achter.

"Ik had het briljante idee om direct weer iets anders te gaan doen op heel hoog niveau", zegt De Haan cynisch. Ze zette in rap tempo een goed lopend personal trainingscentrum op. Dat werd in eerste instantie een succes, maar De Haan kon er geen levensvreugde uit halen en verkocht de zaak.

"Opgesloten zitten in een fitnesscentrum, mensen laten afvallen, personeel, ik vond het allemaal bijzonder ingewikkeld", aldus de oud-topsportster. "Eigenlijk pas toen ik mijn personal trainingsstudio verkocht, toen realiseerde ik me van oh dit bedoelen ze dus met het zwarte gat". "Wie ben ik nog zonder al die bombarie?"

'Rust gevonden'
De Haan heeft daar met hulp van een mental coach en een psycholoog antwoorden op gevonden. "Ik heb dus heel erg rust gevonden in ik ben ook oké zonder medaille of zonder een grote auto", zegt De Haan langs de waterkant van het Weerwater in Almere. Op die plek waar ze vroeger medailles won, verkoopt ze nu watersportproducten voor het bedrijf Jobe.

Soms mist ze de topsportwereld nog wel eens, maar De Haan zegt er ook vrede mee te hebben dat het achter de rug is. Vanaf haar twaalfde jaar pakte De Haan, die toen in Almere woonde, grote prijzen in de wakeboardsport. In 2008 werd ze bijvoorbeeld wereldkampioen en Europees kampioen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel