Vier wijzigingen in basiselftal Almere City tegen TOP Oss 

ALMERE • Do 11 augustus 2022 | 17:24 • Donderdag 11 augustus 2022 | 17:24

De profvoetballers van Almere City spelen vrijdagavond hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Alex Pastoor wil zich tegen TOP Oss revancheren op de valse competitiestart van vorige week, toen de uitwedstrijd tegen VVV Venlo met 3-0 verloren ging. In vergelijking met die seizoensopener in Limburg voert trainer Pastoor vier wijzigingen door in zijn basiselftal.

Centraal achterin zal de onlangs aangetrokken Franse jeugdinternational Théo Barbet zijn debuut maken in het basiselftal, waardoor Joey Jacobs op de bank zal moeten plaatsnemen. Op het middenveld vervangt Marcelencio Esajas aanvoerder Danny Post. Post liep tijdens de wedstrijd tegen zijn oude club VVV Venlo een hamstringblessure op en is zeker twee maanden niet inzetbaar voor de Almeerders. In de punt van de aanval zal centrumspits Jeredy Hilterman vermoedelijk in de basis debuteren ten koste van Tijmen Wildeboer. Vleugelaanvaller Bradly van Hoeven vervangt voorin Ilias Alhaft, die weer geblesseerd is geraakt.

Naast het ontbreken van Alhaft komt de thuiswedstrijd tegen TOP Oss nog te vroeg voor aanwinst Anthony Limbombe, die vermoedelijk vanaf volgende week weer volledig met de groep kan meetrainen. Ook voor rechtsback Faris Hammouti, die kampt met een blessure, is nog niet inzetbaar tegen de Brabanders.

Keeper Nordin Bakker is dit seizoen de onbetwiste nummer 1 doelman van Almere City FC. In vergelijking met vorig seizoen zal Stijn Keller vanaf nu tweede doelman zijn in plaats van Agil Etemadi. Mocht Bakker dus onverhoopt geblesseerd raken, dan zal hij in eerste instantie worden vervangen worden door de getalenteerde Zwitsers jeugdinternational Keller.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel