Triatleten Challenge Almere-Amsterdam rennen over Floriadeterrein

ALMERE • Do 11 augustus 2022 | 21:31 • Donderdag 11 augustus 2022 | 21:31

Een deel van het hardloopparcours van de Challenge Almere-Amsterdam gaat dit jaar over het Floriadeterrein. De triatleten lopen zes keer over het terrein tijdens de afsluitende marathon op zaterdag 10 september.

Het deel over de Floriade is ongeveer een kilometer lang. De Almeerse deelnemer Kim van Breda vindt het leuk dat ze tijdens een echte wedstrijd over het Floriadeterrein mag rennen. "De Floriade is natuurlijk niet zo heel vaak, dus het is voor de triatlon denk ik de enige keer dat het gebeurt. Dus het is op zich wel bijzonder."

Volgens Van Breda is het stuk over de Floriade een lastig deel van het parcours, omdat het wegdek een stukje omhoog loopt. "Dat omhoog ga je best wel in je kuiten voelen en helemaal als je het zes keer moet doen. Ik denk dat het wel een pittig stukje wordt."

Van Breda zegt ook dat ze tijdens het hardlopen over het terrein zeker gaat genieten van het groen en de bloemen. "Het is best wel leuk dat er wat ander terrein tussen zit."

In juni liep ook het parcours van de Almere City Run deels over het Floriadeterrein.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel