City FC thuis te sterk voor TOP Oss: 3-0 

ALMERE • Vr 12 augustus 2022 | 20:02 • Vrijdag 12 augustus 2022 | 20:02

Almere City FC heeft vrijdagavond de eerste thuiswedstrijd van het seizoen gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor verdiend met 3-0 te sterk voor TOP Oss.

Almere City FC opende sterk in de eerste helft en was direct dreigend voor de goal van de Brabanders. Uiteindelijk resulteerde dit overwicht na 20 minuten in de openingsgoal van Faiz Mattoir. Hij draaide vanaf rechts naar binnen en schoot de bal vervolgens op schitterende wijze diagonaal in de kruising. Almere bleef ook na de 1-0 sterker, maar TOP Oss kwam er af en toe gevaarlijk uit: zo kopte aanvoerder Stuy van den Herik van dichtbij naast. Bij rust was het 1-0 in Yanmar stadion.

In het begin van de 2e helft verdubbelde de thuisploeg de marge na een prima aanval. De nieuwe rechtsback van Almere City Hamdi Akujobi (die deze zomer overkwam van SC Heerenveen) mocht uiteindelijk van dichtbij de bal onder doelman Alblas schuiven: 2-0. TOP Oss ging vervolgens op zoek naar de aansluitingstreffer en was ook een paar keer dreigend voor de goal van Nordin Bakker. Het lukte de Brabanders uiteindelijk niet meer terug te komen in de wedstrijd. In de slotfase werd het ook nog 3-0 voor Almere City. De Spanjaard José Pascual mocht vlak voor tijd de eindstand op 3-0 bepalen met zijn eerste goal in Almeerse dienst.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: Almere wint met 3-0

92. Linksback Thomas Poll van Almere pakt geel.

89. Mattoir naar de kant voor Manel Royo.

86. GOAL: José Pascual mag de 3-0 aantekenen. Het is de eerste goal in Almeerse dienst voor de Spanjaard.

82. Nog een dubbele wissel bij Almere: Wildeboer en Pascu komen in de ploeg voor Hilterman en Duijvestijn.

70. TOP Oss is op zoek naar de aansluitingstreffer en is af en toe dreigend, waardoor City doelman af en toe handelend moet optreden.

64. Dubbele wissel bij Almere: Grootfaam en Kromah vervangen Akujobi en Van Hoeven.

52. GOAL Almere City FC. Rechstback Hamdi Akujobi mag met zijn linker de bal onder doelman Alblas schuiven en de 2-0 maken na een prima aanval.

46. De 2e helft is begonnen in Almere.

Rust:

43. Geel voor Dean van der Sluys van TOP Oss.

34. Eerste kans voor de gasten: TOP aanvoerder Stuy van den Herik staat vrij in de zestien, maar kopt naast de goal van Almere City.

19. GOAL Almere City FC. Rechtsbuiten Faiz Mattoir schiet de thuisploeg op schitterende wijze op voorsprong: 1-0. Stije Resink brengt hem in stelling via een mooie cross-bal. Vervolgens draait Mattoir vanaf rechts naar binnen en schiet de bal diagonaal in de kruising.

10. Schotpoging van Lance Duijvestijn wordt geblokt in de zestien van TOP Oss.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.

Opstellingen:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel