SV Urk hard onderuit (1-7) in oefenduel tegen Rijnsburgse Boys

URK • Za 13 augustus 2022 | 17:03 • Zaterdag 13 augustus 2022 | 17:03

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag de laatste oefenwedstrijd van de oefencampagne verloren. De ploeg van trainer Gert Jan Karsten ging tijdens de generale repetitie voor eigen publiek met 7-1 onderuit tegen Rijnsburgs Boys. Bij rust keken de Flevolanders al tegen een 3-0 achterstand aan.

De gasten komen uit in de Tweede Divisie, het hoogste amateurniveau in Nederland. De Urkers debuteren volgende week één niveau daaronder in de Derde Divisie.

Openingsgoal
Het krachtsverschil was van meet af aan zichtbaar. De Urkers hadden moeite met het hoge tempo en met de organisatie tegen de soepel combinerende tegenstander. Na iets meer dan een kwartier kwamen de gasten op 0-1. Jordy Hilterman mocht ongedekt helemaal vrij de bal van korte afstand in het Urkse doel schieten.

Tien minuten later kreeg Jeroen Spruijt alle vrijheid om de tweede treffer te scoren. Na 36 minuten zette Jordy Hilterman met zijn tweede treffer van de middag de 0-3 op het scorebord.

Teller loopt op
Tien minuten na de pauze ging Jan Ras pijnlijk in de fout. Hij gaf een te zachte terugspeelbal op doelman Richard Strijker. Furhgill Zeldenrust benutte dit buitenkansje maar wat graag: 0-4. Twee minuten later voltooide Hilterman zijn hattrick. Hij mocht uit een corner binnen de vijf meter helemaal vrij de 0-5 binnenschieten.

In de 65e minuut deed Urk iets terug. Uit een voorzet van de rechterkant redde de ingevallen spits Andreas Gnodde met een rake kopbal de spreekwoordelijke eer: 1-5. Veel tijd om hiervan na te genieten was er niet. Met een simpele loopactie liet Zeldenrust één minuut later met zijn tweede treffer van de middag de 1-6 noteren. In de 81e minuut was het Delano Asante die namens de gasten voor de zevende keer een treffer noteerde.

SV Urk begint volgende week zaterdag de competitie in de Derde Divisie met een thuisduel tegen Sparta Nijkerk.