Triatleet Milan Brons hoopt op 'wonderdag' tijdens Challenge

ALMERE • Zo 14 augustus 2022 | 12:23 • Zondag 14 augustus 2022 | 12:23

Triatleet Milan Brons uit Almere hoopt tijdens zijn thuiswedstrijd op een 'wonderdag'. Dat zegt hij in de eerste aflevering van de serie 'Aftellen tot de Challenge'.

Als alles op de dag meezit, dan is het voor de Almeerder mogelijk om over vier weken het podium te halen van de Challenge Almere-Amsterdam. Brons eindigde vorig jaar tijdens zijn eerste hele triatlon als negende tijdens het WK in zijn eigen stad. De Almeerder zette de tijd toen stil op 8 uur en 49 seconden. Hij werd met die tijd de snelste Flevolander ooit in Almere.

Internationale top
Brons is het afgelopen jaar nog sneller geworden en dus mag er dit jaar iets meer van hem verwacht worden. "Ik denk dat ik heel goed mee kan komen met de internationale top", zegt Brons als hij vooruit kijkt op de hele triatlon in Almere.

Hij ziet het meedoen tijdens evenement in zijn eigen stad als extra voordeel. Brons geniet van de aandacht die hij krijgt onderweg. Er stonden vorig jaar veel bekenden langs de kant om hem aan te moedigen.

De start van de hele afstand van de Challenge Almere-Amsterdam is zaterdag 10 september om 07:10 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel