City FC wint thuis van FC Den Bosch: 2-0

ALMERE • Vr 26 augustus 2022 | 20:01 • Vrijdag 26 augustus 2022 | 20:01

Almere City heeft vrijdagavond ook de tweede thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Alex Pastoor uiteindelijk met 2-0 te sterk voor FC Den Bosch.

Almere City FC begon zeer energiek aan de wedstrijd en was de bovenliggende partij in de eerste helft. Na bijna een half uurtje spelen kwam de thuisploeg verdiend op voorsprong: spits Jeredy Hilterman vormde uiteindelijk het eindstation na een mooie aanval en scoorde zodoende zijn eerste goal in het Yanmar stadion. Dit bleek ook de ruststand.

In de 2e helft gebeurde er aanvankelijk weinig, maar City behield de controle. De marge bleef slechts één goal en dus het bleef spannend. Naar mate de 2e helft vorderde werd FC Den Bosch steeds brutaler en gevaarlijker en moest debuterend doelman Stijn Keller tot 2x toe een cruciale redding verrichten. In de slotfase moest FC Den Bosch verder met 10 man na de tweede gele kaart voor Van der Heijden. In de 90e minuut besliste Jeredy Hilterman op aangeven van invaller Limbombe de wedstrijd met zijn tweede goal van de avond: 2-0

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen Almere City wint met 2-0 van FC Den Bosch.

90. Goal: Almere City. Jeredy Hilterman mag op aangeven van invaller Limbombe de wedstrijd beslissen: 2-0.

86. FC Den Bosch moet verder met 10 man! Steven van der Heijden kan met zijn tweede gele kaart vertrekken.

84. Wat een kans voor Almere: Niciano Grootfaam hoeft alleen maar binnen te tikken na het goede voorwerk van Jeredy Hilterman en Anthony Limbombe, maar krijgt hem niet tussen de palen. Het blijft razenspannend

80. Weer een grote kans voor FC Den Bosch: doelman Stijn Keller verricht wederom een fantastische redding.

80. Wissels bij Almere:

78. Wat een kans voor FC Den Bosch uit het niets : Sebastiaan van Bakel is gevaarlijk, maar Stijn Keller redt uitstekend.

74. Thomas Poll naar de kant voor Limbombe bij Almere City

62. FC Den Boch speler Dylan Ryan moet het veld met een blessure verlaten. Zijn vervanger is Nick de Groot.

60. Nog geen kansen tot dusverre in de 2e helft.

46. De 2e helft is begonnen in Almere. Beide team ongewijzigd.

Rust: 1-0

37. Grote kans voor City na geklungel bij de gasten: een terugspeelballetje is te kort bij FC Den Bosch en Faïz Mattoir pikt op. Het afleggen op Hilterman is ook goed, maar zijn schot wordt ternauwernood geblokt.

31. Gele kaart voor Steven van der Heijden van Den Bosch

28. GOAL: Almere City. Jeredy Hilterman opent de score in het Yanmar stadion: 1-0. Prachtige goal: Resink met de crossbal richting de rechterkant, Akujobi kopt door in de zestien en Hilterman scoort vervolgens zijn eerste in het Yanmar stadion.

25. Schotje van Thomas Poll, met zijn zwakke rechterbeen, is een eenvoudige prooi voor Den Bosch doelman Van der Steen.

15. Geel voor FC Den Bosch verdediger Van den Bogert.

13. Schot van Thomas Poll gaat via een Brabants been over de achterlijn, corner levert niks op.

10. Marcelencio Esajas van Almere City krijgt geel na een overtreding op Dylan Ryan.

9. City begint fel aan de wedstrijd, maar het eerste gevaar komt namens de gasten: kopballetje van Teun van Grunsven gaat naast.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.