Transfer ketst af, Duijvestijn blijft bij Almere City

ALMERE • Wo 31 augustus 2022 | 23:10 • Woensdag 31 augustus 2022 | 23:10

Ondanks concrete interesse van diverse clubs blijft spelbepaler Lance Duijvestijn voorlopig bij Almere City FC. Tijdens de laatste dag van de Nederlandse transferwindow (deadline 31 augustus) hebben volgens technisch directeur Johan Hansma zowel een eredivisieclub als een Keuken Kampioen Divisie club nog een bod uitgebracht op Duijvestijn. Almere City ging echter niet akkoord met de geboden bedragen en dus blijft de aanvallende middenvelder in ieder geval tot de wintertransferperiode actief in Flevoland.

Volgens dagblad BN De Stem kwamen Keuken Kampioen Divisie club NAC en Almere City er woensdag tijdens de onderhandelingen niet uit met elkaar. Naast NAC was er woensdag dus ook nog een bod van een eredivisieclub, dat door de Almeerse clubleiding werd afgewezen.

De gewilde Duijvestijn wilde zelf dolgraag een transfer maken tijdens deze zomertransferperiode. Het afgelopen seizoen was 'de nummer 10' erg belangrijk voor Almere City met 12 goals en 13 assists. Duijvestijn heeft nog een contract tot medio 2024 bij de jongste profclub van Nederland. Buitenlandse clubs hebben overigens nog tot en met 1 september de tijd om spelers uit Nederland aan te trekken, maar vanuit het buitenland is er momenteel geen interesse voor Duijvestijn. Tijdens de wintertransferperiode (van 1 januari t/m 31 januari) hebben Nederlandse clubs weer de kans om Duijvestijn te kopen.

Maarten Pouwels wellicht naar buitenland
Spits Maarten Pouwels, die mag vertrekken bij Almere City FC, verhuist in ieder geval niet naar een Nederlandse club. Wel is er concrete buitenlandse interesse voor de boomlange spits uit Dalfsen. De kans bestaat dus dat Pouwels op donderdag 1 september alsnog onderdak vindt over de landsgrenzen.

Negen nieuwe spelers, dertien spelers vertrokken
Almere City, onder leiding van de nieuwe technisch directeur Johan Hansma, wist zich deze transferperiode te versterken met negen nieuwe spelers: spits Jeredy Hilterman, vleugelaanvallers Anthony Limbombe (Bel) en Faiz Mattoir (Fra), centrale verdedigers Damian Van Bruggen en Theo Barbet (Fra), rechtsback Hamdi Akujobi en de Spaanse middenvelders Pascu, Manel Royo en Alvaro Pena streken allen neer in Almere.

Maar liefst 13 spelers vertrokken in deze transferperiode bij Almere City FC: Verdedigers Ramon Leeuwin, Daniel Breedijk, Frederik Helstrup, Ezra Hoogenboom, Faris Hammouti en Bram van Vlerken, middenvelders Anass Ahannach en Steve Tunga en de aanvallers Jonas Arweiler, Oussama Bouyaghlafen, Guilermo Gauna, Joshua Zimmerman en Thijs van Leeuwen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel