Hardlopers van de Fish Potato Run kunnen dit jaar pacers volgen

EMMELOORD • Zo 4 september 2022 | 13:27 • Zondag 4 september 2022 | 13:27

Hardloopevenement de Fish Potato Run zet dit jaar pacers in tijdens de wedstrijd van Urk naar Emmeloord. Een pacer loopt de wedstrijd in een vooraf bepaalde tijd en kan door andere minder ervaren deelnemers gevolgd worden om zo de wedstijd goed in te kunnen delen.

De Fish Potato Run zet drie verschillende pacers in tijdens de bijna 13 kilometer lange loop. De eerste houdt het tempo van een uur aan, de tweede doet er vijf minuten langer over en als de hardlopers er een uur en tien minuten over willen doen, dan moeten ze de derde pacer volgen. De gangmakers zijn tijdens hardloopevenementen duidelijk zichtbaar aanwezig.

De Fish Potato Run over 12,8 kilometer hardlopen wordt zaterdag 10 september gehouden. De start is op Urk en de finish is in het centrum van Emmeloord.

Vanuit het niets een Fish Potato Run hardlopen is volgens de voorzitter van het evenement, Hugo Jongejan, niet verstandig. Daarom biedt atletiekvereniging AVNOP ook trainingen aan voor mensen die zich goed voor willen bereiden op de hardloopwedstrijd tussen Urk en Emmeloord.

"De uitdaging is om het beter te doen dan de jaren ervoor en dan moet je toch een beetje oefenen", zegt deelnemer Erik Waterman.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel