SV Urk speelt 1-1 gelijk tegen ACV

URK • Di 6 september 2022 | 21:54 • Dinsdag 6 september 2022 | 21:54

De voetballers van SV Urk hebben dinsdagavond in de vierde speelronde van de Derde Divisie gelijkgespeeld tegen ACV. De promovendus en verrassende koploper moest in Assen genoegen nemen met een 1-1 gelijkspel. Bij rust was er nog niet gescoord.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Zowel de thuisploeg als Urk kregen schietkansen maar die leverden niet het gewenste resultaat op. De beste mogelijkheid op de openingstreffer kregen de Urkers vlak voor rust. Na een diepe bal kreeg Hessel Snoek een goede kans om de bal binnen te schieten maar de doelman van ACV lag nuttig in de weg.

Tien minuten na de pauze veroorzaakte Iede den Dulk met een overtreding een strafschop. De penalty werd benut door Gijs Jasper van ACV. De Urkers kwamen in de 63e minuut op gelijke hoogte. Lucas Schraal tekende voor de gelijkmaker met een schitterend afstandsschot in de kruising.

De Urkers spelen zaterdag opnieuw een uitduel. De ploeg gaat dan in Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek bij ASWH.