Challenge Almere-Amsterdam van start met jeugdtriatlon

FLEVOLAND • Do 8 september 2022 | 15:56 • Donderdag 8 september 2022 | 15:56

Het triatlonweekend in Almere is vandaag van start gegaan met de Junior Challenge. De jeugd ging van start vanaf de Esplanade in de stad.

De sporters moesten 380 meter zwemmen, 18 kilometer fietsen en 4,2 kilometer hardlopen. Moshe Iseger kwam als eerste over de finish. Hij zette en tijd neer van 51 minuten en 9 seconden. Bjorn Engel kwam 2 minuten en 18 seconden later binnen als tweede.

De hoofdwedstrijd van de Challenge is komende zaterdag met de hele triatlon. De stad is dit jaar het decor van het EK. Kanshebbers voor de titel zijn bijvoorbeeld Nederlander Ever Scheltinga, Amerikaan Andrew Starykowicz en Thomas Steger uit Duitsland. Ook Almeerder Milan Brons steekt in goede vorm en de verwachting is dat ook hij mee gaat doen in de top van de wedstrijd.

Omroep Flevoland zendt de wedstrijd in Almere op zaterdag 10 september vanaf 07:00 live uit op tv, de app en de website.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel