City FC won nog nooit op De Vijverberg

ALMERE • Do 15 september 2022 | 15:48 • Donderdag 15 september 2022 | 15:48

Almere City FC speelt vrijdagavond haar derde wedstrijd in één week tijd: na het 0-1 verlies tegen Telstar van vorige week vrijdag en het 1-1 gelijkspel van afgelopen maandag tegen FC Eindhoven, wacht nu de uitwedstrijd tegen De Graafschap in Doetinchem. De Almeerders kunnen geschiedenis schrijven, want de club wist nog nooit een wedstrijd te winnen op de Vijverberg.

Ondanks hun ambities kunnen zowel Almere City als De Graafschap terugkijken op een zeer stroeve seizoensstart in de Keuken Kampioen Divisie. Almere City staat op de 15e plek met 7 punten uit 7 wedstrijden. De Graafschap doet het nog minder goed: de Superboeren wisten uit de eerste 7 wedstrijden slechts 5 punten te behalen en staan 17e op de ranglijst.

Thuissyndroom
De Graafschap heeft momenteel te maken met een thuissyndroom: de ploeg wist dit seizoen nog geen wedstrijd te winnen op de Vijverberg. De negatieve thuisreeks duurt al bijna acht maanden. De Superboeren wonnen hun laatste thuiswedstrijd op 21 januari 2022, uitgerekend tegen Almere City FC (1-0). Giovanni Korte tekende destijds in de slotminuten voor de enige treffer van de wedstrijd.

Basisdebuut Niciano Grootfaam
Trainer Alex Pastoor kan in Doetinchem geen beroep doen op Danny Post en Faiz Mattoir. Post komt terug van een hamstringblessure, terwijl Mattoir vorige week tijdens de thuiswedstrijd tegen Telstar een zware knieblessure opliep. De international van de Comoren komt dit seizoen niet meer in actie. Rechtsback Hamdi Akujobi trainde donderdag apart van de groep. De vleugelverdediger, die afgelopen zomer overkwam van SC Heerenveen, is tijdens de wedstrijd tegen FC Eindhoven op zijn schouder gevallen. Akujobi zal in de basis worden vervangen door Niciano Grootfaam, die tegen De Graafschap zijn basisdebuut mag maken.

Angstgegner
Almere City kon in de clubhistorie dus nog nooit een wedstrijd winnen op De Vijverberg. In het recente verleden vochten beide clubs belangrijke wedstrijden uit: In 2015 (eerste ronde) en 2018 (finale om promotie naar de eredivisie) werden de Almeerders in de play-offs uitgeschakeld door de Superboeren. In 2021 vocht Almere City voor directe promotie en was het team dichtbij een overwinning op De Vijverberg. Vlak voor tijd leidden de Almeerders nog met 1-2, maar diep in de extra tijd (95e minuut) bezorgde Jesse Schuurman de thuisploeg alsnog een punt.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel