Almere City boekt historische zege op De Vijverberg

ALMERE • Vr 16 september 2022 | 20:06 • Vrijdag 16 september 2022 | 20:06

Almere City heeft vrijdagavond de uitwedstrijd bij De Graafschap gewonnen. In Doetinchem was de formatie van Alex Pastoor met 1-2 te sterk voor de Superboeren. Het was de eerste uitzege van het seizoen voor de Almeerders en de eerste overwinning ooit op De Vijverberg.

In de eerste helft was Almere City aanvankelijk dreigender, maar de eerste de beste aanval van De Graafschap was direct raak na een kwartier spelen: Alexander Buttner mocht ongestoord voorgeven vanaf links en in het centrum mocht Charlison Benschop de bal snoeihard binnenkoppen. Trainer Alex Pastoor wisselde basisdebutant Niciano Grootfaam al na 35 minuten voor de Belg Anthony Limbombe. Bij rust was het 1-0 op De Vijverberg.

In de 2e helft kwam Almere City na 65 minuten op gelijke hoogte, nadat scheidsrechter Teuben een handsbal constateerde van Graafschap verdediger Jan Lammers in zijn eigen zestien. Lance Duijvestijn schoot vervolgens koeltjes de strafschop binnen: 1-1. Een paar minuten later kwamen de Almeerders ook op voorsprong: Hilterman stuurde Limbombe weg, die vervolgens de bal koelbloedig langs doelman Jurjus schoot: 1-2. De Graafschap ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en was een aantal keren zeer gevaarlijk voor de goal van Nordin Bakker. Uiteindelijk wist Almere de wedstrijd over de streep te trekken en won het voor het eerst in 17 jaar tijd een uitwedstrijd in Doetinchem.