Flevo Boys presteert wisselvallig in Vierde Divisie

EMMELOORD • Zo 18 september 2022 | 16:53 • Zondag 18 september 2022 | 16:53

De voetballers van Flevo Boys presteren tot nu toe wisselvallig in de Vierde Divisie. De Emmeloorders hebben van de eerste vier duels twee gewonnen en twee verloren. De doelstelling van de club is om het beter te doen dan vorig jaar toen de ploeg op de zesde plaats eindigde.

Trainer Arjen Postma: "We willen meer punten halen dan vorig jaar. Ik denk dat dat moet kunnen." Dat zei Postma zaterdagmiddag nadat zijn ploeg met 5-0 had verloren van Huizen. De eerste drie duels dit seizoen (tegen de amateurs van Ajax, tegen DHSC uit Utrecht en HZVV uit Hoogeveen) vond de oefenmeester zijn ploeg degelijk en stabiel spelen.

De zeperd zaterdagmiddag tegen Huizen zag Postma totaal niet aankomen. "Totaal onverwacht. Tegen Ajax in de eerste wedstrijd en tegen HZVV in de derde wedstrijd gaven we geen kansen weg. Dus in die zin was het wel stabiel. We staan er beter voor dan vorig jaar. We zijn fitter, we zijn meer een team. Dus daarom ben ik verbaasd, verrast in negatieve zin."

"Ik wil gewoon hard werken en met Flevo Boys zoveel mogelijk punten pakken.’’

— Gerben Visser, aanvaller Flevo Boys

Aanvoerder Aran Nijboer onderschrijft de stelling van zijn trainer dat Flevo Boys er in vergelijking met vorig seizoen beter voor staat. ‘’Ik denk dat we toch weer stabieler zijn. Er zijn jongens die opstaan en een hoog niveau pakken. Zoals bijvoorbeeld Johan Tiems, die kan op dit moment echt het verschil maken. Hij heeft de laatste paar jaar misschien wat stil gestaan. Het is fijn om te zien dat hij nu echt opbloeit.’’

Flevo Boys heeft zich dit seizoen versterkt met Gerben Visser die afkomstig is van ONS uit Sneek. De spits is niet blij dat hij elke keer vergeleken wordt met Yumé Ramos, de goalgetter die naar vv Winsum vertrok. Visser: "Eerlijk gezegd ben ik er nu wel een beetje klaar mee. In het begin is het wel leuk, want iedereen kijkt naar statistieken. Wat ik nu belangrijk vind is onderdeel worden van het team en daarmee zoveel mogelijk punten pakken. Als we collectief onze dingen doen vind ik dat veel belangrijker dan elke keer maar kijken naar ‘je moet beter zijn of meer doelpunten maken dan’. Ik wil gewoon hard werken en met Flevo Boys zoveel mogelijk punten pakken.’’

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel