SV Urk plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB-beker

URK • Wo 21 september 2022 | 23:12 • Woensdag 21 september 2022 | 23:12

De voetballers van SV Urk hebben zich woensdagavond weten te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker. Op bezoek bij VV Gemert waren de Urkers na 120 minuten voetbal met 2-1 de bovenliggende partij.

De thuisploeg, die uitkomt in de zondag derde divisie, kende een bliksemstart. Na 13 seconden schoot aanvoerder Ralf Kemper van VV Gemert de bal hard in de kruising. De Urkers gingen daarna snel op zoek naar de gelijkmaker. Na een scrimmage voor het doel van Gemert schoot Lucas Nagel in de 25e minuut vanaf tien meter de bal hard en hoog in het doel.

Na de pauze hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Al vroeg in de eerste helft van de verlenging kwamen de Urkers op voorsprong door een doelpunt van Hessel Snoek. De Flevolanders wisten in het vervolg van de verlenging, zonder grote kansen weg te geven, de voorsprong te verdedigen.

De Urkers spelen zaterdag weer een competitieduel in de derde divisie. De ploeg gaat dan op bezoek bij RKAV Volendam.