City FC verliest oefenwedstrijd van Cambuur: 5-2

ALMERE • Do 22 september 2022 | 16:43 • Donderdag 22 september 2022 | 16:43

Almere City FC heeft donderdagmiddag een oefenwedstrijd tegen eredivisieclub SC Cambuur uit Leeuwarden met ruime cijfers verloren. Op sportpark Nijlân in Leeuwarden waren de Friezen met maar liefst 5-2 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Het oefenduel ging over 4 keer 30 minuten.

Na het eerste half uur leidde Cambuur al met 2-0 door een eigen goal van de Fransman Theo Barbet en een doelpunt van oud-Almere City aanvaller Sylvester van der Water. In de tweede 30 minuten voerde Cambuur de score snel verder op door goals van Tom Boere, Marco Tol en Remco Balk. Deze 5-0 bleek ook de ruststand in Friesland.

Na rust kwam een nieuwe ploeg in het veld bij Almere City FC. Aanvoerder Tim Receveur deed na 76 minuten spelen eindelijk iets terug namens de Almeerders door een vrije trap binnen te schieten: 5-1. Bradly van Hoeven bepaalde in de laatste 30 minuten op aangeven van Ilias Alhaft de eindstand op 5-2.

Deze oefenwedstrijd kon donderdagmiddag gespeeld worden, omdat er dit weekeinde in verband met interland-voetbal geen programma is in de Keuken Kampioen Divisie.