City FC wint van Roda JC, rood voor trainer Pastoor

ALMERE • Za 1 oktober 2022 | 0:05 • Zaterdag 1 oktober 2022 | 0:05

Almere City FC heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen Roda JC gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de formatie van coach Alex Pastoor uiteindelijk met 2-1 te sterk voor de Limburgers. Bij rust was het nog 1-1 in Almere. In de hectische slotfase werd trainer Pastoor door scheidsrechter Joey Kooij naar de tribune gestuurd.

In de 1e helft kwam Almere City na 18 minuten 'uit het niets' op voorsprong door een goal van Lance Duijvestijn. Lang konden de Almeerders niet genieten van deze voorsprong, want een paar minuten later wist Roda JC de snelle gelijkmaker te maken: centrale verdediger Ted van der Pavert mocht na een vrije trap ongehinderd binnenkoppen bij de 2e paal (in het vijfmetergebied van Almere). Deze 1-1 betekende ook de ruststand in Almere.

In de 2e helft kreeg Roda JC een dot van een kans om op voorsprong te komen, maar topscorer Dylan Vente kopte van dichtbij in de handschoenen van Almere doelman Nordin Bakker. Het spel golfde vervolgens op en neer en beide ploegen gingen voor de winst. De winnende treffer viel uiteindelijk 8 minuten voor tijd: invaller Thomas Poll mocht de bal van dichtbij binnenschieten na een vrije trap. In de slotfase werd Almere City trainer Alex Pastoor naar de tribune gestuurd door scheidsrechter Joey Kooij na 2x geel. Dit betekent dat Pastoor volgende week tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht niet mag coachen.