SV Urk thuis onderuit tegen VV Staphorst

URK • Za 1 oktober 2022 | 17:26 • Zaterdag 1 oktober 2022 | 17:26

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag in de Derde Divisie een thuisduel tegen VV Staphorst verloren. De gasten waren met 3-1 te sterk voor de ploeg van trainer Gert Jan Karsten. Bij de rust stonden de gasten met 1-0 voor.

Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Staphorst kwam in de 25e minuut na een snelle uitbraak over de linkerkant op voorsprong. Stan Haanstra speelde zich vrij en kon de bal in de korte hoek schieten.

Na de pauze kregen de Urkers diverse kansen op de gelijkmaker. Het was echter Staphorst dat nog een keer scoorde. Freddie Quispel zette zijn ploeg na een snelle counter op een 2-0 voorsprong. In blessuretijd redde Johannes schrijver namens Urk met een droge knal de spreekwoordelijke eer. Een minuut later bepaalde Emiel Kwant namens Staphorst de eindstand op 3-1.

De Urkers komen woensdag opnieuw in actie. Dan speelt de ploeg voor eigen publiek een thuisduel tegen DOVO uit Veenendaal.