Almere City FC brengt ode aan overleden Hoefdraad met speciaal bekershirt 

ALMERE • Ma 17 oktober 2022 | 19:55 • Maandag 17 oktober 2022 | 19:55

De profvoetballers van Almere City FC spelen dinsdagavond in de eerste ronde van de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen TOP Oss. De Almeerders treden tijdens deze editie van het bekertoernooi aan in een speciaal ontworpen shirt dat een ode brengt aan de vorig jaar overleden oud-speler Jergé Hoefdraad. Hoefdraad overleed vorig jaar augustus op 35-jarige leeftijd na een tragisch schietincident tijdens een feest in een bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost.

De creatieve aanvaller speelde in totaal drie periodes bij Almere City en kwam daarin tot 153 wedstrijden. Het speciale bekershirt draagt de initialen van Hoefdraad en is tevens een verwijzing naar het shirt, dat Hoefdraad droeg tijdens zijn eerste periode bij de club. Het shirt is ontwikkeld in samenspraak met de supportersraad van Almere City, die graag een doorvertaling wilde van één van de eerste shirts uit de clubgeschiedenis.

Met het speciale bekershirt hoopt Almere City tevens veel geld in te zamelen voor de nabestaanden van Hoefdraad. De shirts zullen worden geveild en tevens gaat een deel van de fanshop verkoop-opbrengst naar de vriendin en de kinderen van Hoefdraad. Aanvoerder Tim Receveur ziet het unieke shirt als een goede stimulans om eindelijk eens ver te komen in het bekertoernooi. Nog nooit wisten de Almeerders te 'overwinteren' in de bekerstrijd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel