SV Urk verslaat Staphorst in beker

URK • Di 18 oktober 2022 | 22:29 • Dinsdag 18 oktober 2022 | 22:29

De voetballers van SV Urk zijn weer een ronde verder in de KNVB beker. De ploeg was dinsdagavond voor eigen publiek met 2-0 te sterk voor Staphorst. De Urkers plaatsen zich hierdoor bij de laatste 32 clubs in het bekertoernooi.

SV Urk nam van meet af aan het initiatief in handen. De ploeg kreeg in de eerste helft verscheidene kansen via Lucas Tol, Klaas Romkes, Lucas Nagel en Johannes Schrijver om de score te openen. Pas in de 44ste minuut deden de gasten iets terug. Het gedrukte schot van Martin van ‘t Ende werd van de lijn gehaald en Urk kwam met de schrik vrij. In de omschakeling kon Lucas Schraal na een mooie rush namens SV Urk de openingstreffer binnen schieten.

In de tweede helft kon Urk de wedstrijd gecontroleerd uitspelen. In de slotfase scoorde de net ingevallen Jelle de Boer met een kopbal de beslissende tweede treffer. De Urkers weten zaterdag wie de volgende tegenstander is. Dan vindt de loting plaats voor de laatste 32 clubs die nog in het bekertoernooi zitten.