Almere City speelt gelijk bij Willem II: 1-1

ALMERE • Vr 21 oktober 2022 | 19:53 • Vrijdag 21 oktober 2022 | 19:53

Almere City FC heeft vrijdagavond gelijkgespeeld bij Willem II. In Tilburg stond er na een zinderend voetbalgevecht na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Bij rust leidde Almere City FC nog met 0-1.

In de eerste helft kreeg Almere City na een kwartier spelen een strafschop, nadat Limbombe onderuit werd gehaald in de zestien door keeper Lamprou. Spits Jeredy Hilterman verzilverde vervolgens het buitenkansje vanaf 11 meter: 0-1. In de extra tijd van de eerste helft werd de wedstrijd gestaakt door scheidsrechter Gerrets, nadat het Tilburgs publiek met bier gooide. Na een afkoelingsperiode van een kwartier werden de resterende 4 minuten extra tijd van de eerste helft uitgespeeld en vervolgens werd er van kant gewisseld en ging men direct door met de tweede helft.

Willem II werd sterker in de 2e helft en kwam na 20 minuten spelen op gelijke hoogte na een vrije trap: Bokila mocht vervolgens van dichtbij de 1-1 binnenkoppen. De thuisploeg ging daarna op jacht naar de overwinning, maar mede door goed keeperswerk van Nordin Bakker kon Almere City een punt overhouden aan het duel.

93. Afgelopen: 1-1

90. Kopkans voor Pouwels op aangeven van Alhaft

89. Ook geel voor Lance Duijvestijn

88. Hilterman verlaat het veld voor Alhaft.

83. Kans Willem II: lange bal van Leeroy Owusu in de loop van Jizz Hornkamp, die de bal vervolgens hoog over volleert

75. Schot van Duijvestijn uit de goal gebokst door Willem II keeper Lamprou.

70. Bokila (Willem II) en Hilterman (Almere City) hebben inmiddels geel gekregen

66. GOAL: Willem II komt op 1-1 na een vrije trap: Jeremy Bokila mag vervolgens van dichtbij binnenkoppen.

64. Pouwels voor Limbombe bij Almere.

55. Een flater van Willem II doelman Kostas Lamprou, die een schot van Duijvestijn zomaar laat glippen, maar de bal gaat er net niet in

49. Willem II lijkt op 1-1 te komen, maar de goal van Jizz Hornkamp wordt geannuleerd vanwege buitenspel.

46. De 2e helft gaat nu beginnen.

45+4 Owusu met een schotpoging over de goal van Almere.

45+1 Na een kwartier rust wordt de eerste helft nu hervat met nog 4 minuten extra tijd, daarna wisselt men van kant en zal de 2e helft direct beginnen.

45+ 1: Scheidsrechter Gerrets staakt de wedstrijd omdat het Tilburgs publiek met bier gooit.

45. Er worden 5 minuten extra tijd aan de eerste helft toegevoegd.

40. Thomas Poll wordt bij Almere City vervangen door Stije Resink.

38. Daniel Crowley krult de bal net naast de goal van Almere City.

33. Goede mogelijkheid voor Almere: Limbombe over links legt de bal panklaar voor Pascu, maar die ziet zijn inzet geblokt.

22. Jeredy Hilterman schiet de penalty er via de onderkant van de lat in: 0-1

17. Lamprou heeft verzorging nodig, maar krijgt nog wel een gele kaart van scheidsrechter Gerrets.

16. PENALTY Almere City, nadat Willem II keeper Kosta Lamprou Anthony Limbombe onderuithaalt in de zestien.

7. Nu is Willem II gevaarlijk: Jeremy Bokila kopt een voorzet van Owusu net naast de goal van Nordin Bakker.

5. Eerste kans is voor Almere: Pascu vindt Hilterman in de zestien van Willem II, maar die prikt de bal in het zijnet.

1. De wedstrijd is begonnen in het Koning Willem II stadion.