KNVB beker: SV Urk loot Katwijk, Almere City tegen NEC 

FLEVOLAND • Za 22 oktober 2022 | 23:32 • Zaterdag 22 oktober 2022 | 23:32

Derdedivisionist SV Urk speelt in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB beker een thuiswedstrijd tegen tweededivisionist Katwijk. De profvoetballers van Almere City FC moeten het in de 2e ronde thuis opnemen tegen eredivisieclub NEC. Dit bleek zaterdagavond tijdens de loting op sportzender ESPN.

SV Urk trainer Gert Jan Karsten was persoonlijk aanwezig in de studio tijdens de loting. Hij was tevreden met de loting tegen Katwijk, de huidige nummer 3 van de Tweede Divisie en grapte: "Dit is een gunstige loting tegen een amateurclub. Ook voor SV Urk is dit de kortste weg naar Europa". Almere City FC speelt in het eigen Yanmar stadion tegen de huidige nummer 12 van de eredivisie NEC, de oud-werkgever van City trainer Alex Pastoor.

De speeldata voor de tweede ronde van de KNVB beker zijn 10,11 en 12 januari. Een plekje in de achtste finales levert elke club 50.000 euro op. In de tweede ronde komen de opbrengsten (kaartverkoop) van de bekerduels volledig ten goede aan de thuisspelende clubs.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel