City FC verliest subtopper bij MVV: 1-0

ALMERE • Za 19 november 2022 | 20:05 • Zaterdag 19 november 2022 | 20:05

Almere City heeft zaterdagavond de uitwedstrijd tegen MVV verloren. In stadion De Geusselt in Maastricht was de thuisploeg uiteindelijk met 1-0 te sterk voor de ploeg van Alex Pastoor. Door de nederlaag blijft Almere vijfde in de stand van de Keuken Kampioen Divisie.

In de eerste helft begon de thuisploeg furieus aan de wedstrijd en hadden de Almeerders het lastig in het eerste kwartier. Keeper Nordin Bakker voorkwam de 1-0, nadat Kostons alleen op de doelman af mocht. Na 20 minuten kregen de Almeerders meer controle en was de ploeg dominant op de helft van de tegenstander. Toch kwamen de Limburgers er af en toe gevaarlijk uit: vlak voor rust kwam MVV op voorsprong via Ruben van Bommel, die op aangeven van Kostons van dichtbij de bal mocht binnenschieten: 1-0.

Gevaarlijk in de omschakeling
In de 2e helft ging Almere op zoek naar de gelijkmaker, maar de thuisploeg was wederom gevaarlijk in de omschakeling. Na een uur was MVV dichtbij de 2-0: Kostons werd prachtig vrijgezet door Souren, maar opnieuw faalde de aanvaller oog in oog met Bakker, die wederom een uitstekende redding in huis had. Pastoor ging vervolgens wisselen, maar Almere werd nauwelijks gevaarlijk.

Tot in de slotfase: invaller Bradly van Hoeven kreeg de bal op de rand van de zestien van Maarten Pouwels, maar zijn inzet kon met moeite gekeerd worden door doelman Matthys Hilterman schoot nog een vrije trap nét over, maar het bleef uiteindelijk 1-0 in Maastricht.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen MVV wint met 1-0 van Almere City FC.

90. 5 Minuten extra tijd.

90. Hilterman knalt een vrije trap over.

85. Bradly van Hoeven krijgt direct een goede kans maar Matthys redt.

83. Nog een dubbel wissel bij Almere.

80. Limbombe mag uithalen, maar MVV doelman Matthijs kan makkelijk klemmen.

79. Steuckers trekt naar binnen namens MVV en schiet in de korte hoek, maar nét naast.

65. Pastoor brengt drie nieuwe krachten:

62. MVV is dichtbij de 2-0: Kostons faalt echter wederom oog in oog met Bakker.

50. Afstandsschot van MVV'er Marco Kleinen gekeerd door Nordin Bakker.

46. De 2e helft is begonnen in Maastricht.

Rust 1-0

45. Kostons van MVV krijgt geel, omdat hij doorgaat nadat de scheids gefloten heeft.

43. Ruben van Bommel zet de thuisploeg op voorsprong: 1-0. Koen Kostons gaat weer alleen op het doel af, maar dit keer houdt hij het overzicht en bedient hij Ruben van Bommel, die van dichtbij intikt.

40. Heel stadion De Geusselt schreeuwt om een penalty, nadat Van Bommel neergaat in de zestien, maar scheidsrechter v.d Graaf vindt het niks.

36. Ook Marco Kleinen van MVV krijgt geel.

35. Geel voor Ruben van Bommel van MVV

34. Schotkans voor Akujobi geblokt in het strafschopgebied van MVV.

24. Limbombe krult over namens Almere.

14. MVV blijft dreigender: opnieuw voorkomt Bakker erger. Een steekballetje op Blummel wordt op tijd door hem ingezien en hij duikt als een leeuw op z'n prooi.

12. Koen Kostons mag alleen op City doelman Bakker af (nadat de vlag omlaag blijft), maar die die laatste brengt uitstekend redding. Almere ontsnapt.

11. Eerste gevaar namens Almere: Akujobi werkt de afvallende bal voorlangs.

5. Weer is MVV gevaarlijk in de openingsfase: Blummel krijgt op de rand van de zestien wat ruimte en haalt uit, maar schiet via een verdediger naast.

1. Direct een grote kans voor de thuisploeg: binnen een minuut de eerste corner voor MVV: Rein Van Helden kopt net over.

1. De subtopper is begonnen in De Geusselt.