Hansma: 'Voortekenen voor contractverlenging bij City FC zijn goed'

ALMERE • Zo 27 november 2022 | 11:40 • Zondag 27 november 2022 | 11:40

Oud-profvoetballer Johan Hansma uit Emmeloord heeft goede hoop om ook volgend seizoen als technisch directeur actief te zijn bij Almere City FC. Hansma, die afgelopen zomer Teun Jacobs opvolgde, tekende bij zijn aanstelling een contract voor één seizoen bij de huidige nummer vijf van de Keuken Kampioen Divisie. Komende week heeft hij een gesprek met algemeen directeur John Bes over zijn toekomst.

Hansma heeft een goed gevoel over een eventuele contract-verlenging: "De voortekenen zijn positief. Ik denk dat het voor de club én voor mij van belang is dat we daar op niet al te lange termijn duidelijkheid over gaan krijgen", aldus Hansma. De technisch directeur is inmiddels met hoofdscout Mark de Vries al druk bezig met het scouten van spelers en de samenstelling van de selectie voor komend seizoen.

Ploeg ligt op schema
Hansma liet afgelopen zomer dertien spelers vertrekken en haalde negen nieuwe spelers naar Almere City FC: vier verdedigers, twee middenvelders en drie aanvallers. Met deze nieuwe selectie staat Almere City na zestien wedstrijden op de vijfde plaats in de Keuken Kampioen met 26 punten. Hansma: "We liggen op schema. Zeker in de wetenschap dat we van de eerste zes wedstrijden er vier verliezen. Daarna hebben we er tien gespeeld en hebben we er twee verloren. Dat is hartstikke goed en die lijn moeten we doorzetten".

Versterking in januari
De wintertransfermarkt gaat op 1 januari weer een maand open. Technisch directeur Hansma sluit niet uit dat Almere zich aanvallend zal gaan versterken met een buitenspeler. "Wat wel heel triest is natuurlijk, is de blessure die Faiz Mattoir heeft opgelopen. Die hadden we natuurlijk ingecalculeerd als één van de nieuwe spelers, die ook van waarde had kunnen zijn. Helaas kan hij dit seizoen niet meer spelen, dat betekent dat we op die positie wat kwetsbaarder zijn. Uiteraard als we daar wat mogelijkheden zien, zullen we daar zeker naar handelen."

Lance Duijvestijn
Afgelopen zomer werd er door diverse eredivisie clubs flink getrokken aan Lance Duijvestijn, die uiteindelijk vanwege de hoge vraagprijs tegen zijn zin in Almere bleef. Hansma verwacht dat Duijvestijn ook gewoon het seizoen afmaakt bij Almere City: "Zoals afgelopen zomer zijn we heel duidelijk geweest naar Lance: dat we hem alleen bij een uitzonderlijk hoog bedrag zouden willen verkopen, en anders blijft hij. We hebben toen ook gezegd: dan blijf je het hele seizoen. Die uitspraak blijft staan. Dus mocht er iets gebeuren in de winterstop waar iedereen zeer gelukkig van wordt, dan vind ik dat we daar naar moeten kijken. Maar de intentie is om hem hier tot het einde van het seizoen te houden", aldus Hansma.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel