Schaatster Sylke Kas wil zich in de kijker van commerciële ploegen rijden

ALMERE • Zo 27 november 2022 | 13:44 • Zondag 27 november 2022 | 13:44

De 20-jarige schaatster Sylke Kas gaat er alles aan doen om de overstap te kunnen maken naar een commerciële schaatsploeg. De sprintster uit Almere steekt dit seizoen in een goede vorm. De laatbloeier maakte vorige maand haar debuut bij het World Cup Kwalificatietoernooi. In Thialf scherpte ze toen op beide afstanden haar persoonlijk record aan. Op de 500 meter is haar persoonlijk record nu 38.88 en op de 1000 meter 1.18.13.

Kas rijdt nu nog bij het KNSB Talent Team Noordwest, maar wil zich de komende tijd in de kijker zien te schaatsen bij grotere ploegen. "Dat hoop je natuurlijk altijd, maar de top is best wel groot en er zijn veel meiden die nu nog voor mij staan", zegt Kas.

Om de stap naar de echte top te zetten moet de Almeerse zich verder zien te ontwikkelen. "Ik moet gewoon sterker worden", aldus de sprintster. Kas vindt dat ze veel kracht in haar benen heeft, maar het lukt haar naar eigen zeggen niet goed genoeg om dat om te zetten in snelheid op het ijs.

Sylke Kas wil zich tijdens de Utrecht City Bokaal plaatsen voor het NK Sprint. Ze wil een startbewijs pakken voor de 500 en 1000 meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel